Skip Navigation
 

Makelaars Ruil

Quality HypotheekEen hypotheek? Maak de juiste keuze..


Meten is weten
Een hypotheek koop je tegenwoordig niet zomaar. Wij bieden hypotheken aan met zeer lage rente's. Maar wat zijn de risico's. Kies zelf voor zekerheid.

Erkende hypotheekadviseurs
Wij hebben een netwerk van financieel adviseurs die het u graag uitleggen. Wees wijs en onderneem actie. Sluit vandaag u te dure hypotheek over of maak gebruik van onze startershypotheek op maat. Wij helpen u ook bij de aankoop van u woning.


Historisch laag
De rente is historisch laag, Bespaar honderden euro's, maar dan wel met de juiste hypotheekvorm.
Beproef het nu met een netwerk van aangesloten en gecertificeerde VHM hypotheekadviseurs.


Juiste hypotheek
De tijd om over te sluiten naar de juiste hypotheekvorm is niet morgen maar NU.
Wij verwijzen u vrijblijvend door naar de juiste erkende hypotheekadviseurs in Nederland voor een betrouwbare no nonsense hypotheek zonder zinloze en overbodige (koopsom)verzekeringen.


Bel met VHM besparingsteam en bespaar nu..
06-41661137
of mail voor informatie naar vrijehandelsmarkt@gmail.comKlik op de onderstaande link voor het beste hypotheekadvies op maat


Klik nu voor een hypotheekaanvraag op maat


Vrijehandelsmarkt.nl
Een Hypotheek is een Geldlening met een onroerend goed (meestal: een huis) als onderpand. De persoon die het geld van de lening ontvangt, heet officieel de hypotheekgever, en de partij die de lening verstrekt, is de hypotheeknemer. (Je hoort echter ook wel zeggen: "Ik neem een hypotheek" waar de spreker eigenlijk bedoelt: "Ik geef een hypotheek".)
Ruim veertig procent van de bezoekers van vrijehandelsmarkt.nl wil extra aflossen


Maar liefst veertig procent van de bezoekers van vrijehandelsmarkt.nl overweegt extra af te lossen op de hypotheek. Een kwart zegt zelfs zeker extra te gaan aflossen. Goedkope hypotheek
Dat blijkt uit een nieuwsbrief op verzonden aan 20.000 lezers van vrijehandelsmarkt.nl die al door 2200 mensen is ingevuld. Van degene die de poll hebben ingevuld zegt 42% zeker niet te extra te gaan aflossen, 18% denkt waarschijnlijk niet.

Belastingdienst Het hoge percentage van mensen dat zegt waarschijnlijk of zeker te gaan aflossen lijkt opvallend. De belastingdienst maakt het immers aantrekkelijk een hypotheekschuld te hebben. De hypotheekrente is aftrekbaar van de belasting. In de reacties komt dit ook terug. …ťn bezoeker schrijft in een reactie echter voorzichtig af te lossen, 'omdat de overheid wel eens van gedachte zou kunnen veranderen'.

Bron: vrijehandelsmarkt.nl

Auto kopen is een aan- en verkoopdienst van vrijehandelsmarkt. Bespaar nu enkele duizenden euro's op de aankoop van een andere of nieuwe auto uit binnen- of buitenland. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Boten en sloepen is een aan- en verkoopdienst van vrijehandelsmarkt. Bespaar nu enkele duizenden euro's op de aankoop van een andere of nieuwe boot of sloep uit binnen- of buitenland. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Camper kopen is een aan- en verkoopdienst van vrijehandelsmarkt. Bespaar nu duizenden euro's op de aan- en verkoop van een nieuwe of tweedehands camper uit binnen- of buitenland. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Caravan kopen is een aan- en verkoopdienst van vrijehandelsmarkt. Bespaar nu duizenden euro's op de aan- en verkoopdienst van een nieuwe of tweedehands caravan uit binnen- of buitenland. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Dakkapel kopen zorgt voor de juiste aankoopbemiddeling van de goedkoopste dakkapel. Dakkapel kopen is een dienst van vrijehandelsmarkt. Bespaar en neem contact op via de mail: info@debudgetplanner.nl Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Goedkope lening staat voor het aanbieden van het juiste krediet. Vrijehandelsmarkt zorgt tevens voor een prijs/ kwaliteitsverhouding op maat. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet.

Goedkope hypotheek staat voor het aanbieden van de juiste hypotheek op maat. Vrijehandelsmarkt zorgt tevens voor een prijs/ kwaliteitsverhouding op maat. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het begeleiden van online kopen op internet. De online kopen markt groeit iedere dag en wordt door vrijehandelsmarkt dagelijks bewerk voor de klant van de toekomst.

Huis kopen is een dienst van vrijehandelsmarkt en begeleidt u bij aan- en vekoop van u huis en/ of tweede woning. Wilt u meer weten over onze unieke en heldere dienstverlening dan kunt u contact opnemen met Jan Anema van vrijehandelsmarkt uit het Friese Harlingen. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het online kopen op internet.

Inbraakbeveiliging is een dienst van vrijehandelsmarkt en begeleidt u bij de aankoop van de juiste inbraakbeveiliging voor consumenten en bedrijven. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het online kopen op internet. Contact en informatie vraagt u aan op onze contactpagina: info@vrijehandelsmarkt.nl

Kozijnen is een dienst van vrijehandelsmarkt en begeleidt u bij de aankoop van de juiste kozinen voor u woning of huis. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het online kopen op internet. Contact en informatie vraagt u aan op onze contactpagina: info@vrijehandelsmarkt.nl

Zonneboiler is een dienst van vrijehandelsmarkt en begeleidt u bij de aankoop van een zonneboiler op maat voor u woning of bedrijf. Vrijehandelsmarkt is tevens gespecialiseerd in het online kopen op internet. Contact en informatie vraagt u aan op onze contactpagina: info@vrijehandelsmarkt.nl

Vijf manieren om snel in de financiŽle problemen te komen


De budgetplanner helpt u een handje
Steeds meer mensen zitten in de financiŽle problemen. Hieronder staan vijf manieren waardoor mensen in financiŽle nood kunnen raken. Maak niet dezelfde fouten.


1. Credit card
De beste manier om bankroet te raken is jezelf te begraven onder creditcardschulden. Credit cards kennen we pas sinds enkele decennia. Voor de huidige generatie zijn ze gemakkelijkste manier om boven je stand te leven.

2. Aannemen dat de verzekering alles betaalt
Zeker in de VS kunnen medische problemen nog wel eens voor financiŽle verrassingen zorgen. Ook in Nederland moeten steeds meer kosten zelf worden gedragen. Zorg dat je een buffer opbouwt.

3. Voorschot op salaris vragen
Als mensen een voorschot op hun salaris vragen betekent dat dat er iets helemaal mis is. Vroeger hadden mensen aan het eind van hun geld ook wel eens een stukje maand over, maar ze wisten vaak op de een of andere manier de eindjes aan elkaar te knopen.

4. Willen meedoen met buren en vrienden
De buurman heeft een nieuwe auto. Waar doet hij dat van? Vaak geldt dat hij zich de nieuwe auto niet kan veroorloven, maar dat er voor is geleend. Dat geldt niet alleen voor auto's, maar ook voor allerlei andere producten. Mensen zijn helaas gevoelig voor status en dat brengt ze in problemen.

5. Een dure opleiding overschatten
Kennis is macht. Ook in Nederland zijn steeds meer opleidingen, waarvan de kosten zelf moeten worden gedragen. Een hogere opleiding betekent meestal een hoger salaris, maar wegen de kosten wel op tegen de opbrengsten?

Bron: vrijehandelsmarkt.nl

Voorkom financiele problemen en kies voor een budgetplanner van vrijehandelsmarkt. Niet morgen, maar nu

Begeleiding in het veilig kopen op Internet met aankoopgarantie

Nieuwe klanten vindt u via de marketingformule van Vrijehandelsmarkt. Vrijehandelsmarkt onderzoekt al jaren het koopgedrag van de klant van de toekomst

Besparen is tevens sparen. Maak nu een afspraak met ťťn van onze budgetplanners en bespaar nu.

Neem nu vrijblijvend contact op met de budgetplanners van Vrijehandelsmarkt. Informatie krijgt u door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Online kopen is een veilige manier van internetaankopen via onze aangesloten webwinkels. Koop u bij onze partners dan krijgt u gratis een niet goed geld terug garantie. Online kopen werkt met de ABC Formule. De ABC Formule is uniek in zijn soort. De ABC Formule is een product van Vrijehandelsmarkt uit het Friese Harlingen. Jan Anema is de grondlegger van de ABC Formule

Formule Nieuws brengt wekelijks het Formule- en retailnieuws bij u in de huiskamer. Formulenieuws is handig nieuws bij het opstarten van een eigen bedrijf.

Goede doelen van Vrijehandelsmarkt is de schakel tussen het bedrijfsleven en Goede Doelen

Huis en Hypotheek is een rubriek van Jan Anema over het wel en wee van de huidige woningmarkt. Daarnaast schrijft hij op eigenzinnige wijze een maandelijkse column over de gesteldheid van de financiŽle markten in Nederland.

Het laatste nieuws is een mix van actueel nieuws in binnen- en buitenland. JPA Nieuws is grotendeels aanbrenger en leverancier van het laatste nieuws.

Geld verdienen op internet is een uniek internetconcept van Vrijehandelsmarkt. De tijd is nu rijp om een eigen bedrijf te starten op internet. Neem contact op via de contactpagina en vraag naar Jan Anema

'Banken maken hypotheekrente te hoog'


Hypotheek op maat - De Consumentenbond wil dat minister De Jager (FinanciŽn) van banken gaat eisen dat ze meer informatie geven over de opbouw van de tarieven van de hypotheekrente.


Ook voor vaste hypotheekrente
Het ministerie kondigde dit al aan voor de tarieven bij variabele hypotheekrente, maar de bond wil dat dit ook gaat gelden voor de vaste hypotheekrente.

Verschil nog groter
De Consumentenbond stelde in het tv-programma Kassa dat de opslag van de banken bij hypotheekrentes, het verschil tussen de rente die banken zelf betalen voor het aantrekken van geld en de rente die ze vragen aan hun rekeninghouders, onverminderd groot is of zelfs nog groter wordt.

NMa onderzoekt hypotheekmarkt
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is inmiddels een onderzoek gestart naar de Nederlandse hypotheekmarkt. In een eerste voorbereidend onderzoek, waarvan de resultaten in oktober bekend zullen worden, gaat het om de tarieven.

Te weinig concurrentie
Dat moet een opmaat zijn naar een tweede en groter onderzoek naar marktwerking in de sector. Niet alleen de Consumentenbond, maar ook de Vereniging Eigen Huis, had aangedrongen op onderzoek, omdat banken te weinig met elkaar zouden concurreren.

Bron: Vrijehandelsmarkt.nl

Verkoop nieuwbouwwoningen valt flink terug


Ik zoek een hypotheek op maat - De verkoop van nieuwbouwwoningen is de laatste maanden hard teruggevallen. Vooral augustus is met een verkoop van slechts 1.300 woningen zeer zwak gebleken. Daarmee is de verkoop bijna terug op het niveau van het begin van de crisis. De projectontwikkelaars geven de schuld volledig aan de overheid.

Renteaftrek
Deze terugval wordt veroorzaakt door aanhoudende onduidelijkheid over de renteaftrek en over de gevolgen van forse kabinetsbezuinigingen. Ook de moeizame formatiebesprekingen doen het investeringsklimaat op de woningmarkt momenteel geen goed.

Ik zoek een hypotheek op maat
Een snelle formatie is noodzakelijk, evenals een Kabinet dat duidelijke standpunten inneemt en dat de rust terugbrengt rondom de renteaftrek, wil de woningmarkt niet jaren achterop raken.

Woningmarkt
Dit concludeert NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers naar aanleiding van de Thermometer Koopwoningen. Deze halfjaarlijkse rapportage geeft een betrouwbaar beeld van de actuele stand van zaken op de woningmarkt.

Ik zoek een hypotheek op maat
In de eerste helft van dit jaar verkochten de gezamenlijke ontwikkelaars in Nederland in totaal ruim 13.000 nieuwbouw koopwoningen, wat neerkomt op circa 2.300 verkopen gemiddeld per maand. Dat is 82% meer dan in het dramatische jaar ervoor. Tot zover het goede bericht.

2010
Aan het begin van dit jaar voorspelde NVB dat er in heel 2010 ongeveer 23.000 nieuwbouw koopwoningen verkocht zouden gaan worden. Dat zou 35% meer zijn dan het jaar ervoor. Dat aantal wordt gehaald, maar veel meer zullen het er ondanks het relatief goede 1e halfjaar echter niet worden.
Ik zoek een hypotheek op maat
De vanaf dit voorjaar ontstane onzekerheid over zaken als de hypotheekrenteaftrek en de gevolgen van flinke overheidsbezuinigingen, overheersen namelijk sindsdien het sentiment op de woningmarkt zwaar. Tevens doen de moeizame formatiebesprekingen de markt momenteel geen goed. NVB verwacht daarom een terugval in de verkoop van nieuwe koopwoningen in de 2e helft van dit jaar.

Kantelende beeld
De zojuist bekend geworden verkoopcijfers over juli en augustus bevestigen reeds dit Ďkantelendeí beeld. Vooral de maand augustus is een zeer zwakke maand gebleken met slechts 1.300 verkochte nieuwbouwwoningen. Dit is nauwelijks meer dan de 1.200 verkopen in dezelfde maand van het jaar ervoor.

Ik zoek een hypotheek op maat
Dit betekent dat het herstel van de nieuwbouwmarkt moeizaam gaat en dat de markt voorlopig nerveus blijft. NVB pleit er dan ook voor dat er heel snel een nieuw kabinet komt dat de rust terugbrengt en dat vooral duidelijkheid verschaft over de toekomst van de renteaftrek en tevens een antwoord geeft op de vraag met welke lastenverzwaringen de burgers straks te maken krijgen. Juist die aanhoudende onduidelijkheid op het politieke front is Ďdodelijkí voor een vertrouwensmarkt als de woningmarkt.

Gemiddelde prijs
Naast het gebrek aan vertrouwen kampt de nieuwbouw woningmarkt nog met andere problemen. Zo is de gemiddelde prijs van een nieuwe koopwoning gedaald naar het niveau van 2002, maar de grondkosten die gemeenten in rekening brengen zijn vaak nog van de situatie van 2008.

Ik zoek een hypotheek op maat
Dus veel te hoog. Hierdoor blijft er voor de bouw zelf nauwelijks ruimte over. Het is daarom van belang dat ook de gemeenten zich realiseren dat de woningmarkt sinds de crisis is veranderd en dat zij dus hun grondprijzen moeten verlagen, net als de ontwikkelaars en bouwers al met hun kosten hebben gedaan. In de praktijk betekent dit een gemiddeld 30% lagere kavelprijs ten opzichte van 2008.

Ik zoek een hypotheek op maat
NVB is een branchevereniging van projectontwikkelende bouwondernemingen en projectontwikkelaars in Nederland. Deze bedrijven behalen hun omzet in hoofdzaak uit woningbouw, commercieel vastgoed en bijbehorende infrastructuur.

Bron: Vrijehandelsmarkt.nl

Garanties zijn verslavend en dodelijk


Hypotheek op maat - Het kabinet heeft de verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met een jaar verlengd. Garanties werken net als uitkeringen verslavend.

Hypotheek op maat
Herinnert u zich nog de Zalmsnip? Dat sociale extraatje is jarenlang uitgekeerd. Garanties lijken op het eerste oog een mooi stimuleringsinstrument, maar nemen echter de prikkels voor goed risicobeheer weg. Oneigenlijk gebruik van garanties is dan een kwestie van tijd en kan later tot een economische ramp leiden.

Hypotheek op maat
Via een riante hypotheekgarantie creŽert de Nederlandse overheid zijn eigen Fannie Mae en Freddie Mac. De financiŽle crisis in de Verenigde Staten begon bij deze twee grote hypotheekverzekeraars met een impliciete overheidsgarantie. Banken verleenden subprime hypotheken die veelal konden worden herverzekerd bij Fannie en Freddie, die continu hun werkterrein verbreedden naar steeds slechtere hypotheken. We kennen de afloop: de Amerikaanse belastingbetaler heeft deze twee hypotheekgiganten voor honderden miljarden moeten steunen.

Hypotheek op maat
Garanties hebben een stimlerende werking op de risicoprikkels. Waarom zou iemand nog op risicoís letten als de overheid toch garant staat? Dat geldt voor depositohouders als ze hun geld bij een bank zetten en dat geldt voor banken als ze een hypotheek verstrekken. De bankensector en de bouw lobbyen gezamenlijk voor een hogere NHG: voor de banken is het prachtig om op risico van een ander krediet te verlenen en de bouw ziet graag dat er weer beweging in de markt komt.

Hypotheek op maat
De hypotheekgarantie is van 265.000 naar į 350.000 verhoogd in juli 2009 tot eind 2010. Het kabinet doet er nu een jaartje bij en meldt vol trots dat 80% van de woningtransacties er onder valt. In juli 2009 is er door de overheid een magere į 9 mln gereserveerd voor het risico. Er wordt een beperkte premie geheven en er is een klein waarborgfonds. Als het mis gaat, zal de Nederlandse overheid fors moeten bijspringen net als in de VS (maar Nederland is natuurlijk anders en veiliger!).

Economische kant van garanties
Wat is de economische kant van garanties? Overheidsgaranties stimuleren de economie. Onder garantie van de overheid gaat de particuliere sector met plezier aan de slag. Het lastige van garanties is dat het vaak goed gaat en geen uitkering hoeft te worden gedaan. Garanties lijken dan gratis. Totdat ťťn keer in de 100 jaar zich een gebeurtenis voordoet en de overheid moet uitkeren. Hiervoor is dan onvoldoende gereserveerd en betrokkenen spelen de vermoorde onschuld: dit hadden we toch echt niet verwacht. Op de Duisenberg school of finance leren we onze studenten hier juist wel rekening mee te houden.

Hypotheek op maat
Mijn conclusie is dat het zowel academisch als beleidsmatig wenselijk is zeer terughoudend te zijn met garanties. De commerciŽle belangen wegen echter soms zwaarder dan het overheidsbelang. Hopelijk gaan we de hypotheekgarantie afbouwen voordat de Nederlandse huizenmarkt inzakt.

Hypotheek op maat
Dirk Schoenmaker is decaan van de Duisenberg school of finance. Daarnaast is hij hoogleraar Finance, Banking & Insurance aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor zijn aanstelling aan de Duisenberg school was Schoenmaker werkzaam bij het Ministerie van FinanciŽn.

Bron: Vrijehandelsmarkt.nl

Woonlasten Nederland hoogste van Europa


Ik zoek een hypotheek op maat
Uit onderzoek voor de Europese Commissie blijkt dat de woonlasten in Nederland de hoogste van Europa zijn. In Nederland slokken de woonlasten gemiddeld 30,9% van het besteedbaar inkomen op, terwijl het Europese gemiddelde 22,2% is. Met name huurders hebben met een percentage van 38,7% een hoge woonlastenquote. Opvallend is ook de hoge woonlastenquote van de 20% huishoudens met de laagste inkomens in Nederland: bijna de helft (47,4%) van hun besteedbaar inkomen gaat op aan woonlasten.

Ik zoek een hypotheek op maat
In opdracht van de Europese Commissie hebben Erhan ÷zdemir en Terry Ward een internationaal vergelijkend onderzoek gedaan naar de woonlasten in Europa: Housing and social inclusion, European Commission, november 2009. Ze hebben hierbij gebruik gemaakt van de EU-SILC (European Union Statistics on Income and Living Conditions).

Ik zoek een hypotheek op maat
De onderzoekers hebben gekeken naar de woonlasten in relatie tot het besteedbaar inkomen: de woonlastenquote. Onder woonlasten verstaan ze de kosten van huur (netto huur, energielasten en overige lasten) en koop (hypotheekrente minus aftrek, energielasten, belastingen en verzekeringen en onderhoud).

Ik zoek een hypotheek op maat
De onderzoekers concentreren zich op armoederisicoís, die zich vooral voordoen bij hoge woonlasten. Het onderzoek vergelijkt de woonlasten vanuit verschillende invalshoeken: huur en koop, inkomensklassen, gezinsamenstelling, leeftijd. Voor Nederland blijft steeds ťťn conclusie eruit springen: de woonlasten in Nederland zijn de hoogste in Europa!

Verlaging woonlastenquote noodzakelijk
Het onderzoek bevestigt de Nederlandse Woonbond in zijn opstelling dat de woonlastenquote in Nederland omlaag moet. De woningmarkt moet beter functioneren door het aanpakken van de prijsopdrijvende hypotheekrenteaftrek, aanbieders en verhuurders op de woningmarkt moeten de kosten fors reduceren, extra investeren in energiebesparing en een zeer gematigd huurbeleid. Bijzondere aandacht is nodig voor de betaalbaarheid van de laagste inkomens door de huurtoeslag op peil te houden.

Ik zoek een hypotheek op maat
De Woonbond vindt dat de huurverhoging de komende kabinetsperiode niet meer mag zijn dan maximaal 1% boven de inflatie. In deze 1% zit ook de huurverhoging als gevolg van nieuwe verhuringen (harmonisatie-effect), zodat voor zittende huurders de huren slechts maximaal met 0,5% mogen stijgen.

Ik zoek een hypotheek op maat
Bovendien is een kleine huurverhoging alleen aanvaardbaar als tegelijk maatregelen genomen worden om de woningmarkt beter te laten functioneren: versobering van de fiscale behandeling van de eigen woning, verbetering van de betaalbaarheid voor de laagste inkomens en extra investeren in de volkshuisvesting. Het geld dat door deze 1% vrijkomt (in vier jaar tijd structureel een half miljard) is nadrukkelijk bedoeld voor extra investeringen. Investeringen die nodig zijn om in de toekomst de woonlasten naar beneden te kunnen bijstellen: sociale nieuwbouw, energiebesparing en aanpakken van de problematiek in wijken en krimpgebieden.

Rente op laagste niveau sinds 1540


Ik zoek een hypotheek - De lange rente staat op 2,7%. Dat is een nieuw laagterecord. Voor pensioenen en spaargeld is de lage rente desastreus.

Ik zoek een hypotheek
'Consumenten moeten veel alerter worden op de gevolgen van de lage rente' Cornť van Zeijl: beleggers geloven niet dat er een fors economisch herstel komt, ze denken eerder aan deflatie Kapitaalmarkt heeft weer vertrouwen in BelgiŽ: voordeel mogelijk 11 miljard

Ik zoek een hypotheek
De lange rente is de rente op (Nederlandse) staatsleningen met een looptijd van tien jaar. De lage rente heeft nogal wat consequenties. Zo is deze van belang voor ondermeer hypotheken, spaargeld en pensioenen.

De lange rente sinds 1990:

Ik zoek een pensioen
Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer geeft in gesprek met RTL Z aan dat de lage rente slecht nieuws is voor onze pensioenen. Zo is volgens hem op hele korte termijn een aanpassing van de berekening van de dekkingsgraad nodig, of moet er iets gebeuren aan de pensioenbijdrage of de pensioenuitkeringen.

Ik zoek een hypotheek
Consumenten worden ook geraakt door de veel lagere rente die zij op spaarrekeningen krijgen.

Hypotheekrente daalt nauwelijks
Ook bij de hypotheekrente hebben consumenten weinig voordeel van de lagere rente.Je zou verwachten', aldus Hilhorst, 'dat huizenbezitters minder rente hoeven te betalen, maar banken hebben de afgelopen jaren de gedaalde rente maar heel beperkt of soms niet doorgegeven aan klanten.'

Bron: Vrijehandelsmarkt.nl/ Rabobank.fm

Enorme groei hypotheekmarkt van 1996 tm 2009
hypotheekschuld Ned. in 1996: 138 miljard euro

Vrijehandelsmarkt volgt de hypotheekmarkt op de voet
hypotheekschuld Ned. in 2009: 609 miljard euro

Brinkman wil dat we nog meer lenen


Vrijehandelsmarkt ik zoek een lening - De woningmarkt zit flink in de problemen. Volgens Elco Brinkman zitten we 50 tot 60 procent onder het normale niveau. Deze oproep doet hij niet zomaar, hij wil natuurlijk dat de overheid ingrijpt. Deze moet zorgen dat mensen weer meer gaan lenen.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
De overheid zou in kunnen springen door meer garanties te geven zodat partijen weer makkelijker hypotheken gaan verstrekken. Dergelijke maatregelen zijn erg ondoorzichtig. De overheid neemt het risico over, maar geeft geen geld uit. Dit is mooi voor de begrotingsplaatjes, maar er is wel een risico. De overheid heeft al aardig wat van dergelijke garanties afgegeven aan partijen. Als deze risicoís materialiseren dan komt de overheid in ernstige problemen. Dan zal blijken dat de problemen veel groter zijn dan bleek uit de staatsschuld en het financieringstekort.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
Vervolgens zullen er dus weer meer hypotheken worden verstrekt. Nu is Nederland al wereldkampioen hypotheekverstrekken. Door een toename van de hypotheekverstrekking neemt de kwetsbaarheid van de gezinnen verder toe. Het zal mij benieuwen of de regering toegeeft aan deze noodkreet. Het geven van garanties is een vorm van ondersteuning die weinig weerstand oproept omdat het niet direct leidt tot extra uitgaven. Daarmee laat Brinkman dus zien dat hij zijn gevoel voor politiek nog niet verloren is.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek Er staan ook nog zinnige dingen in zijn advies. Hij kaart het gemeentebeleid aan ten aanzien van de grondverstrekking. De gemeenten nemen hun verlies niet op de lagere grondprijzen en blijven regelmatig zitten met de grond. Zij wachten liever tot de prijzen weer zijn gestegen. Dit terwijl het juist de grondbezitter is die normaal gesproken het verlies moet nemen.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
Dit is verklaren doordat normaal gesproken de grondbezitters degenen zijn die de overwinst opstrijken. Stel dat het 100.000 euro kost om een huis te bouwen dat verkocht kan worden voor 250.000 euro. De aanbieder van de grond zoekt degene die de hoogste prijs wil betalen. De projectontwikkelaar kan bij een prijs die lager ligt dan 150.000 euro winst maken. Als er voldoende projectontwikkelaars zijn dan is er altijd wel iemand die de hoofdprijs van 150.000 euro wil betalen. Het is de grondbezitter die de winst naar zich toe kan halen als er concurrentie is tussen de projectontwikkelaars.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
Maar als nu de huizenprijs daalt naar bijvoorbeeld 220.000 euro. De kosten van het bouwen van een huis zullen maar weinig veranderen. De projectontwikkelaars kunnen nu dus maar 120.000 euro bieden voor de grond. Het is de grondbezitter die hier de markt op slot kan gooien door de prijzen hoog te houden. Als de gemeenten zich aan zouden passen aan de nieuwe prijzen dan zou de nieuwbouwmarkt weer in beweging kunnen komen. Bij huizen weet je zeker dat er behoefte is. Het is alleen een kwestie van de juiste prijs.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
Maar stel nu eens dat de garantieregeling doorgaat en dat er daardoor meer hypotheken verstrekt worden. De gemeenten kunnen dan weer de hoofdprijs vragen voor hun grond. Over de ruggen van de huizenkopers wordt op deze manier de gemeente gesubsidieerd.

Vrijehandelsmarkt ik zoek een hypotheek
Als je het probleem op wil lossen dan moet je helder hebben wat de oorzaken zijn. Het verlagen van de grondprijzen is de meest transparante en minst bureaucratische oplossing. De garantieregeling heeft als bijeffect dat de groei van de overheid ook wordt gestimuleerd. In hoeverre dit een rol speelt in de besluitvorming kan ik niet inschatten. Ik kan alleen maar tegen beter weten in hopen op een verstandige beslissing.

Rabobank.fm is een domeinnaam van Vrijehandelsmarkt en zoekt investeerders die (mede)eigenaar willen worden van goed uitgewerkte ideeŽn. Deze participaties hebben een looptijd van tien jaar. JP Idee keert na tien jaar de dan geldende waarde uit van het aangekochte (deel)eigendom van het JP Idee. JP Idee is een dienst van Vrijehandelsmarkt en JP Anema uit het Friese Harlingen is de oprichter van Vrijehandelsmarkt. Zijn motto luidt: Succes is nooit te klein om te delen. Daarnaast schrijft JP Anema met regelmaat columns over de werkelijke stand van de economie onder de rubriek: economische terugblik op de site van Vrijehandelsmarkt.nl

Bespaar nu met de besparingsadviseurs van Vrijehandelsmarkt

Vraag nu informatie aan over onze dienstverlening

Ik zoek een woning met een aankoopmakelaar van Vrijehandelsmarkt

Een hypotheek op maat vindt u bij de adviseurs van Vrijehandelsmarkt

De juiste lening vindt u bij de leenadviseurs van Vrijehandelsmarkt

Klanten vergroten hun omzet via de marketingtools van Vrijehandelsmarkt. Maak gebruik van onze unieke dienstverlening.

Dagelijks fris economisch Nieuws vindt u op de site van Vrijehandelsmarkt.nl

De juiste franchiseformule vindt u bij Vrijehandelsmarkt. Succes is nooit te klein om te delen.

Huis en hypotheekvisie is een rubriek van Jan Anema uit het Friese Harlingen. Huis en hypotheekvisie brengt de werkelijkheid in de woningmarkt op een nuchtere manier bij u in de huiskamer.

JPA Nieuws is een nieuwe rubriek van JP Anema uit het Friese Harlingen over het actuele nieuws in binnen- en buitenland.

Het weer en verkeer vindt u ook op de site van Vrijehandelsmarkt.nl

Algemene voorwaarden van Vrijehandelsmarkt bestaan uit helderheid en transparantie.

Ik zoek een autobemiddelaar

Ik zoek een bootbemiddelaar

Ik zoek een camperbemiddelaar

Ik zoek een caravanbemiddelaar

Ik zoek een dakkapellenbemiddelaar

Ik zoek een inbraakalarmbemiddelaar

Ik zoek een kozijnenbemiddelaar

Ik zoek een zonneboilerbemiddelaar